Atomic Blonde

atomic-blonde

Atomic Blonde er en spionthriller baseret på den grafiske novelle The Coldest City. Den er instrueret af David Leitch, en tidligere stuntmand og -koordinator, som har arbejdet på film som Blade, Fight Club, V for Vendetta, The Bourne Ultimatum og mange, mange andre. Han prøvede for første gang kræfter med instruktørrollen i John Wick sammen Chad Stahelski, men han står på egne ben i Atomic Blonde, og det er han sluppet rigtigt godt fra. Handlingen foregår i 1989 og følger Charlize Theron i rollen som en britisk agent, der sendes til Berlin for at få fat på en liste med dobbeltagenter.

Man mærker tydeligt, at instruktørens baggrund er stuntarbejde, for der er mange velproducerede, dygtigt koreograferede, kreativt filmede kampscener, og i stedet for at klippe løs, som man ofte ser, har han filmet lange sekvenser i én optagelse, hvilket fremhæver det store arbejde, der er lagt i det håndværk, hvor han er ekspert. Det er rigtigt godt. Det vækker minder om kampscenerne i Bourne-filmene eller de nye Bond-film med Daniel Craig, især Casino Royale, som er filmen, hvor den nye Bond-stil for alvor overraskede, og jeg vil faktisk sige, at Atomic Blonde er bedre. Der er en medrivende autencitet, som dels skyldes det veludførte arbejde, men også, at Charlize Theron er en mindre overlegen og derfor mere uforudsigelig actionhelt end James Bond og Jason Bourne. Naturligvis forventer man, at hun nok skal klare det, men hun får flere tæsk, skrammer og knubs end de to andre nogensinde har gjort, og det er med til at øge spændingen.

At filmens stuntarbejde fylder – og imponerer – så meget, betyder ikke, at det er alt, den har at byde på. Historien er på samme høje niveau, handlingen er velskrevet og man skal følge godt med, for alle snyder alle i dette dobbeltspil, og den er vidunderligt svær at regne ud. Charlize er fantastisk, og hun får god support af James McAvoy, Sofia Boutella, John Goodman og vores egen Roland Møller. Det er i det hele taget en rigtig god film, og 80’erne leverer en fed visuel stil og et svedigt soundtrack.

nbig_5hearts

Nøgleord: , .Bogmærk Permalink.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *