Flugten fra fremtiden

Flugten fra fremtiden (originaltitel: Logan’s Run) er en science fiction-thriller fra 1976 baseret på en roman af William F. Nolan og George Clayton Johnson (Ocean’s 11). Den foregår i år 2274 i en utopisk, isoleret by, hvor den sidste rest af menneskeheden lever et idyllisk liv med fokus på glæde og nydelse. Eneste ulempe er en kort levetid. Når byens indbyggere fylder 30 år, gennemgår de et fornyelsesritual, som er, tror de, en slags reinkarnation. Handlingen følger Logan, der er en af byens ordenshåndhævere, og det er hans opgave at fange de indbyggere, runners, der forsøger at stikke af fra ritualet. Men en dag får han en ny, hemmelig opgave. Han skal selv blive runner for at finde og destruere fristedet, Sanctuary, som er målet for deres flugt.

Det er en fremtidsfilm med mange klassiske temaer. Det utopiske samfund med en dyster bagside. Dyrkelse af ungdom og skønhed. Hedonisme. Konformitet. Individualisme. Frihed. Og selvom det er en gammel film, er der mange af de tendenser, man så dengang, som stadig er aktuelle i dag. Vi taler i disse selfie-tider om en “mig-generation”, men begrebet blev faktisk skabt i 70’erne.

Men det er ikke kun en alvorlig film, det er også et underholdende fremtidseventyr med action og spænding – og Jenny Agutter og Farrah Fawcett emoji_1f60d – og fordi den har alderen imod sig, er den vidunderligt kitschy. Jeg fik aldrig set den dengang. Først var jeg for ung, og senere var der for meget andet at se. Men jeg tror også, at jeg sætter større pris på den nu, end jeg ville have gjort dengang.

Nøgleord: , , .Bogmærk Permalink.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *